De där drömresorna som vi har, men som vi aldrig åker på, är ett säkert sätt att se till att man får dåligt samvete och tappar det som är gott i livet. Resorna vi drömmer om är också resor som måste genomföras, även om det kanske inte riktigt passar in i vardagens pussel. Man måste helt enkelt ge sig själv tiden och chansen att åka iväg på dem när det brinner som mest i intresset, annars är det ett förlorat tillfälle och en möjlighet som kanske inte kommer att komma igen. Resor tillhör det som är roligt, spännande och fyllt av njutning, så att inte ta tillvara på det när intresset faktiskt finns är att göra sig själv en otjänst.

Det behöver inte vara speciellt långt

En resa som du drömmer om behöver inte vara speciellt långt borta. Det betyder att du kanske inte behöver planera in allt för mycket tid borta, samtidigt som tiden spenderad där inte behöver vara för lång heller. Huvudsaken är att du faktiskt kommer iväg, det är det som spelar roll, och att du då spenderar tre dagar på platsen istället för en hel vecka kommer göra att du fortfarande få mycket möjligheter till att utforska, upptäcka och njuta av den tiden. Att det inte heller behöver vara så långt bort betyder också att restiden inte kommer att kännas som något hinder, dessutom kommer du hitta fler möjligheter att resa. Kanske är många resmål begränsade till flyg, men med kortare distanser så blir det ju möjligt att titta på båt, tåg och buss – eller kanske bil. Och det gör ju samtidigt själva resan till en upplevelse i sig som helt klart förbättrar helheten och ger mer värde i livet!

Det behöver inte vara speciellt dyrt

För de allra flesta, även för mig, så är det oftast så att det är ekonomin som sätter käpparna i hjulet för att man ska få resa iväg på sin drömresa. Och kanske är det så att det inte ens är ett drömresmål man har utan bara behovet av att få röra på sig, se nya platser och känna att man lever. Det är verkligen att se till det goda i livet, att tillåta sig själv njuta av resor, oavsett var de egentligen går. Och med den tanken i huvudet så kan det ekonomiska bli ett betydligt mindre problem, eftersom att det idag finns mängder med alternativ på billiga och rimliga sista-minuten-resor till mängder av olika länder, inte bara till de klassiska charterresmålen.

Anledningarna till att man inte väljer att åka iväg är med andra ord väldigt många men det är också väldigt lätt att hitta lösningar och argument som plockar bort anledningarna. Många gånger så blir vi kanske lite lata och landar mest i våra drömmar och njuter av tanken, men om man verkligen är ute efter att ta till vara på det som är gott och härligt i livet så är det viktigt att man också ger sig själv chansen att åka på dessa resor, för i slutändan kommer det alltid att vara värt det och man kommer att minnas resan med härliga tankar och känslor.